Gebakken Bestrating

Sorteer op:

Gebakken Bestrating

U bent op zoek naar “Gebakken Stenen” ook wel genoemd; baksteen, gebakken klinkers, gebakken bestrating of straatbaksteen?

Straatbaksteen is een gebakken materiaal en wordt als steen toegepast in straatwerken. Het verschil met andere betonstenen is dat straatbakstenen gemaakt worden uit klei en een keramisch product zijn. De klei of leem waaruit de klinkers ofwel de straatbakstenen gebakken worden, is op vele plaatsen te vinden: rivierklei, zeeklei, leem ook in de zandige gebieden en löss. Aldus is de grondstof vaak lokaal voorhanden in grote gebieden van Nederland en België maar ook daarbuiten. Reeds sinds de middeleeuwen komt de straatbaksteen voor.

Eigenschappen en kenmerken van gebakken bestrating

Straatbakstenen kunnen op verschillende manieren onderscheiden worden. Allereerst is er het onderscheid naar productiemethode. Zodoende kunnen twee steentypen onderscheiden worden: strengpers en vormbak. In Nederland is vormbak het meest voorkomende type straatbaksteen. Bij de vormbak wordt machinaal iedere steen als vormeling uit de mal gelost. Bij het strengpersen worden de stenen van een lange streng klei in de gewenste hoogte afgesneden. De vormbak kent twee uitvoeringen: onbezand of normaal bezand. In allebei de gevallen kunnen de stenen als nabehandeling getrommeld worden waardoor een verouderd effect ontstaat. Strengpersstenen zijn veelal glad, maar er kan een andere uitstraling gecreëerd worden door middel van uiteenlopende oppervlaktebehandelingen. Beide typen – strengpers en vormbak – kunnen van vellingkanten worden voorzien; hierdoor zijn de stenen minder gevoelig voor beschadigingen.

Straatbaksteen wordt op grote schaal gebruikt voor het inrichten van openbare ruimtes. Ook particulieren passen de steen toe voor terrassen, opritten en tuinpaden. De reden waarom straatbaksteen wordt verkozen boven andere materialen, heeft te maken met de producteigenschappen van straatbaksteen: ze is sterk, gaan dus lang mee en zijn gemakkelijk her te gebruiken. Bovendien zijn de stenen in allerlei vorm, kleur en afmeting leverbaar. Een nadeel is de arbeidsintensieve wijze van leggen en herleggen.

Reijmer Sierbestrating biedt u een zeer compleet assortiment strakke en verouderde bakstenen van een hoge kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen! Onder Assortiment vindt u ons complete programma tuinmaterialen.

Altijd de beste steen voor u!

Reijmer Sierbestrating is het adres voor de aanschaf van gebakken tuinmaterialen. Ons verkoopteam adviseert u in onze overdekte en verwarmde showroom optimaal over de producten versus het gebruik, kleurvastheid, dikte en eventueel andere zaken die van belang zijn voor het realiseren van uw tuinwens. 

  • De voordelen van Reijmer Sierbestrating;
  • Zeer snelle levertijden
  • Uiterst scherpe prijzen
  • Voorbeeldtuinen
  • Overdekte en verwarmde showroom,
  • Bijzondere en unieke materialen
  • Uitstekend advies van deskundig personeel

Heeft u een vraag of wilt u informatie ontvangen? Stuurt u ons dan gerust een mail.

Wilt u een offerte ontvangen? Klikt u dan bij het gewenste product op “mijn winkelwagen” dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.

Wij maken u graag een scherpe prijs voor al uw gebakken bestrating.

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x