Bezorging mogelijk
Uiterst scherpe prijzen
Overdekte showroom
Grootste assortiment
€66,99
Offerte Aanvragen

Doris gebakken waalformaat bezand getrommeld donkerbruin

Doris gebakken waalformaat bezand getrommeld donkerbruin
€66,99 Incl. btw
SKU:
m2
prijs:
€66,99 / m2

Doris gebakken waalformaat bezand getrommeld donkerbruin ook in dikformaat leverbaar Lees meer..

 • Transport Mogelijk

  Snelle en vakkundige levering
 • Showtuin 7 Dagen per week geopend

  Ma t/m vrij 7.00-18.00 uur zaterdag 7.00-17.00 uur zondag 12.00-16.30 uur
 • Groothandel ook voor particulieren

  Kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Reijmer Sierbestrating

  Grootste assortiment

GEBAKKEN BESTRATING

Deze stenen kent u misschien vooral van oude, knusse binnensteden. Het geeft een straat of plein warmte en sfeer: eigenschappen die u waarschijnlijk ook in uw tuin heel belangrijk vindt. Straatbakstenen worden om die reden ook steeds vaker toegepast in de particuliere tuin. Gebakken bestrating is niet alleen heel sfeervol, het is daarnaast enorm duurzaam. Het is bestrating die u letterlijk voor het leven koopt. Straatbakstenen gaan namelijk gerust een leven lang mee en de kleur wordt vaak in de loop der jaren alleen maar mooier.

VERSCHILLENDE STRAATBAKSTENEN

Op het gebied van gebakken bestrating zijn er tal van mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een vormbak-, strengpers- of een wasserstrichsteen. De meest voorkomende en verkochte straatbakstenen zijn vormstenen. Bij een vormsteen wordt de klei machinaal in een mal geperst en de overtollige klei aan de bovenkant afgesneden. De meeste vormstenen zijn bezand. Deze bezanding zorgt ervoor dat de steen makkelijker uit de mal gaat, maar het versluiert de echte kleur van de steen wat. Deze bezanding slijt er in de loop der tijd wel langzaam af.

WILT U LIEVER DIRECT GENIETEN VAN DE WERKELIJKE KLEUR VAN UW BESTRATING?

Kies dan voor onbezande stenen. Door het lastigere productieproces zijn deze stenen wel wat duurder dan de bezande uitvoering. Er zijn ook andere mogelijkheden: bij een strengperssteen wordt niet met mallen gewerkt, maar met 1 lange strook klei. Deze streng wordt vervolgens op de dikte van de steen afgesneden. Strengpersstenen zijn onbezand, omdat ze niet uit een mal hoeven te worden gehaald. Ze hebben dus direct hun werkelijke kleur. Strengpersstenen zijn in de basis strakker van vorm dan vormstenen. Ze ogen daardoor een stuk moderner dan de traditionele straatbaksteen.

BENT U JUIST OP ZOEK NAAR HET AUTHENTIEKE GEVOEL?

Dan kunt u kiezen voor een getrommelde strengperssteen. De nieuwste techniek op het gebied van bakstenen combineert het ruwere uiterlijk van de vormsteen met het onbezande van de strengperssteen. Wasserstrichstenen danken hun naam aan het feit dat er tijdens het productieproces geen zand, maar kleine waterstralen gebruikt worden om de steen makkelijker uit de vorm te krijgen. Deze waterstralen creëren kleine ruimtes tussen de klei en de bak, waardoor structuur ontstaat.

Naast de gebakken bestrating bieden wij u een groot assortiment stenen en klinkers.

Meer weten? Op de pagina's getrommelde stenen en beton stenen en klinkers vind u meer informatie.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Bezorging mogelijk
Uiterst scherpe prijzen
Overdekte showroom
Grootste assortiment