Keramische terrastegels

 

KERAMISCHE TERRASTEGELS 

Wat is een keramische terrastegel? 

Een keramische terrastegel is een uit klei gebakken bouwproduct. Het wordt zowel binnen toegepast, tegen wanden of op vloeren van gebouwen, als buiten aan gevels en op de grond. Al naar gelang de toepassing wordt gesproken over een wandtegel of een vloertegel. Keramische tegels zijn er verglaasd of onverglaasd, compact, dicht of poreus, geperst en verkrijgbaar in verschillende diktes.

 

-         De grondstof. Iedere keramische terras tegel is gemaakt van zuivere minerale grondstoffen zoals klei en zand afkomstig van droge afzettingen. Deze grondstoffen worden gewonnen in groeves. Dat gebeurt op een verantwoorde manier waarbij de natuurwaarden na winning in overeenstemming met de wensen van de fabrikant wordt gebracht. Voor de productie van keramische tegels is verhoudingsgewijs een beperkte hoeveelheid klei nodig zodat aanwezige kleivoorraden nauwelijks worden aangesproken.

-       De productie. Na winning gaat de klei naar moderne productie-installaties voor verdere bewerking. Na een proces van vormen, drogen, bakken, nabewerking en keuren verlaat het eindproduct de fabriek als keramische wand- of vloertegel. Door het bakken onder hoge temperaturen van 1000 tot 1250 °C worden de tegels keihard en krijgen ze hun mooie warme uitstraling.

-       Algemeen. De keramische tegels worden gevormd volgens de perstechniek. Hierbij wordt relatief droge klei als poeder machinaal in een vorm geperst die daarna in een drogerij uithardt en wordt afgebakken. Het zgn. biscuit wordt na een eventuele toevoeging van glazuur wederom afgebakken waarna het al dan niet nog een nabewerking ondergaat.

Met de nieuwste technieken is het nu mogelijk om een keramische tegel voor buiten te produceren voor een zeer betaalbare prijs. Een keramische tegel voor buiten is een terrastegel met de uitstraling van natuursteen maar met uitzonderlijke eigenschappen. Algemene toepassingen: terrassen, zwembaden en dakterrassen.

De grootste voordelen van keramische terrastegels zijn:   

  • maatvast
  • kleurvast
  • krasbestendig
  • onderhoudsvriendelijk
  • vorstbestendig
  • zoutbestendig                                  
  • UV-bestendig                                   
  • antislip oppervlak
  • licht van gewicht dus makkelijk verwerkbaar
  • geen kalkuitbloei zoals bij betonprodukten
  • geschikt voor dakterras door plaatsing op verstelbare tegeldragers
 • verkrijgbaar in vele kleuren en het assortiment wordt nog steeds uitgebreid!

Wij verkopen diverse series keramische buitentegels van diverse leveranciers waaronder: Michel Oprey -  Ceramic Line Outdoor, MBI - Mirage, Tuinvisie - Italiano en onder keramische buitentegels vindt u alle overige soorten.

Alle tegels zijn leverbaar in het formaat 60x60 welke ook geschikt zijn voor toepassing op tegeldragers. Sommige kleuren zijn daarnaast ook leverbaar in de maten 30x60x2, 60x90x2, 30x120x2, 60x120x2, 80x80x2, 45x90x2 en 90x90x2 cm. De groot-formaten 30x120x2, 60x120x2, 45x90x2 en 90x90x2  zijn nieuw in ons assortiment, deze Italiaanse tegels van Mirage Ceramics zijn van de hoogste kwaliteit en zullen echte trendsetters worden.

Het leggen van keramische terrastegels vereist vakmanschap, ook de ondergrond van uw tuin is bepalend voor de verwerking. 

 

 

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x